Florarie

Sufletul nu se duce odată cu trupul în mormânt, sufletul dăinuie în eternitate, precum florea ce se ofilește, dar lasă în urma ei sămânța veșniciei

Florile pot fi atât naturale cât și artificiale. Din florile naturale care sunt asociate cu doliul amintim crinii albi care semnifică puritate, integritate și o atitudine solemnă față de persoana decedată, garoafele roșii care reprezintă respectul și recunostiința și crizantemele care simbolizează sinceritatea sentimentelor de prietenie. Coroanele si florile artificiale supraviețuiesc mai mult și astfel sunt cele mai des întâlnite pe morminte.

Textul scris pe panglica coroanei poate avea unul din următoarele mesaje:

  1. Te vom purta mereu în suflete
  2. Vei rămâne veșnic în amintirea noastră
  3. Nu te vom uita niciodată
  4. Cu sufletul îndurerat
  5. Un ultim omagiu
  6. Sincere condoleanțe
  7. Cu nespusă durere

Numărul florilor ce sunt aduse ca omagiu unei persoane decedate trebuie să fie în număr par. Explicația acestui fapt are la bază de fapt o superstiție conform căreia numărul de flori par reprezintă faptul că cel care a plecat dintre noi are menirea de a-și căuta un tovarăș pe lumea cealaltă. Celălalte popoare au ca și tradiție exact opusul, și anume la mort întodeauna se duce un număr impar de flori, asta demonstrând faptul că cineva pe lumea asta a rămas singur, partenerul fiind trecut la cele veșnice.

O altă tradiție întălnita la poprul nostru este aducerea a două lumânări decedatului întrucât obiceiurile din bătrâni susțin faptul că o lumânare este pentru a-i lumina calea persoanei decedate spre lumea de dincolo și cea de-a doua lumânare este pentru îngerul păzitor al acestuia.

Ne puteti contacta NON-STOP

Contact

Telefon

0740025682

Mail

contact@servicii-funerare-florela.ro

Adresa

Calea Baciului nr. 39 A
Cluj-Napoca